aktuellt

Krook & Tjäder ritar bostadskvarter i trä

Göteborg växer och i Angered har Krook & Tjäder ritat ett klimatsmart bostadskvarter i trä. Ett resultat av en tävlingsvinst. Huskropparna innehåller 152 bostäder med stomme och fasader i trä. De grafiskt stilrena fasaderna i obehandlat trä ger en varm och inbjudande känsla i kvarteret.

Framtidens Byggutveckling AB satsar stort på nyproduktion av bostäder i Göteborg. Krook & Tjäder gick samman med Lindbäcks som entreprenör och vann tävlingen om att rita bostäder vid Titteridammsvägen i Angered.

- Ett riktigt roligt projekt där vi jobbat med gestaltningen utifrån uppdragets förutsättningar, menar Anders Fäger arkitekt på Krook & Tjäder. I vårt samarbete med Lindbäcks och deras prefab-fabrik kan vi utveckla det hållbara byggandet ytterligare både i materialitet och process, vilket varit inspirerande. Hyresrätterna är ljusa och rymliga och loftgångarna har generösa ljusschakt mot fasaden, vilket ger både avskildhet för privatliv samtidigt som det skapar sociala ytor att vistas på. Bostadskvarteret ligger ett stenkast från Angered Centrum.

Markarbetet påbörjas i september år 2019 och arbetet med de färdiga modulerna i den nya fabriken på Haraholmen i Piteå drar igång i början av januari år 2020.

– Det känns roligt att vara en del av tillväxten i Göteborg med ett sådant fint och stilrent trähusprojekt, säger Alf Lindeberg affärsområdes-ansvarig för Lindbäcks på Västkusten.

Beställare av bostadskvarteret är Framtidens Byggutveckling AB. Hyresrätterna i Titteridamm, Angered kommer att ägas och förvaltas av Poseidon.

   Nyheter

Arkitekterna Krook & Tjäder