aktuellt

Kontor och nya affärsmodeller

På samma sätt som upplevelseekonomin format hotell och restaurangbranschen så förändras nu arbetsplatserna och vårt sätt att arbeta. Var står fastighetsbranschen i detta skifte?

I våras arbetade Victor Johansson, inredningsarkitekt på Krook & Tjäder på distans från New York. På plats studerade han flera olika coworking-scener och fick chans att bekanta sig med flera intressanta affärsmodeller.

På Krook & Tjäder arbetar vi utifrån kompetensområden med en tydlig fastighetsekonomisk insikt och förståelse. Under hösten har vi fördjupat oss inom Kontor. Victors spaningar från New York är en ingång för diskussionerna kring framtidens arbetsplatser.

- Krook & Tjäder är lyhördhet ett centralt begrepp, konstaterar Victor Johansson Inredningsarkitekt på Krook & Tjäder. Lyhördhet för kundens affär, lyhördhet för användarens behov, lyhördhet för kollegors kunskap och andra discipliners kunskap. Det leder till intressanta samtal och nya lösningar. Vad är ett kontor? Under hösten har vi bjudit in till diskussion där vi delar vi med oss av spaningar och vidareutvecklar resonemangen runt den växande coworking-marknaden, fastighetsbranschens affärsmöjligheter och individens jakt på arbetsbalans. Vi har benat i affärsmodellerna och kikat närmare på vilka krafter det är som driver dessa klusters frammarsch.

Under hösten har vi anordnat event med rubriken ”Flexible offices, Coworking + Nya affärsmodeller” på Krook & Tjäders kontor i Stockholm 17/10, Göteborg 23/10 och Östersund 12/11.

 

   Nyheter

Arkitekterna Krook & Tjäder