​Inspiration och trendspaning på Krook & Tjäder

​Inspiration och trendspaning på Krook & Tjäder

INSB.BNZA på Krook & Tjäder fullspäckat med inspiration och trendspaningar inom arkitektur, design, mode, inredning, digitalisering m.m. summeras i afton fredag den 20 oktober på Göteborgskontoret.

Fem veckor av samtal kring arkitektur, workshops, studiebesök, lunchföreläsningar, filmvisningar m.m. firas av med färgglada drinkar och musik på Göteborgskontoret i afton.

Nya stadsdelar och digitala verktyg

Arbetsgruppen har arbetat fram två spår, digitalisering och stadsutveckling. Där alla medarbetare fått delta med input utifrån sin disciplin. Hur kan vi vara kreativa genom digital teknik? Som arkitekt och samhällsbyggare i vår egen stad... Hur kan vi påverka vår stad och vår miljö genom initiativtagande och eftertanke?

- I år har vi dels lyft vikten av digital teknik, både som arbetsverktyg men även som metod, kommunikationsverktyg och forum där vi delar tankar och idéer internt, berättar Anders Dahlberg byggnadsutformare på Krook & Tjäder och en av deltagarna i Bnza-gruppen.

Under Bnza-veckorna hölls workshops där man tog fram spännande förslag på utveckling av ”döda platser” i centrala Göteborg. Plats för människan och miljön att inta staden, utan att göra avkall på infrastruktur.

- Det har varit ett fantastiskt fyrverkeri av input kring allt ifrån gestaltning, trender inom såväl arkitektoniska lösningar till mode, social hållbarhet m.m. konstaterar Anders. Alla har gjort ett fantastiskt jobb och det ska bli riktigt kul med kvällens utvärdering! Det blir drinks, musik och mingel. Välkommen!

   Nyheter

Arkitekterna Krook & Tjäder