aktuellt

Diego - praktikant på Krook & Tjäder

Diego Mascareno från mångmiljonstaden Mexico City har via studier i Spanien landat på Krook & Tjäder i Göteborg. Hur upplever han sin tid som praktikant på ett av Sveriges största arkitektkontor?

Via en tävling vid förra årets Arkipelagomässa på Chalmers för unga arkitektstuderande vann Diego Mascareno en praktikplats på Krook & Tjäder.

Hur kommer det sig att du är här?

- Jag har rest till Sverige flera gånger. För mig är Sverige ett unikt och underbart land. När jag slutade min utbildning i Spanien, bestämde jag mig för att hitta en praktik här för att få uppleva arbetslivet inom arkitektur.

 

Vad var det som lockade dig till Krook & Tjäder?

- Jag sökte flera praktikplatser, men det var Krook & Tjäders vision och framtida mål som fick mig att bestämma mig. Kulturen och stämningen är jätteviktig för ett kreativt kontor. På Krook & Tjäder tar man hand om sina anställda så de kan nå sin potential.

Hur upplever du din tid och dina arbetsuppgifter på Krook & Tjäder?

- Jag har fått göra många viktiga saker alltsedan jag började att arbeta här. Bl.a. har jag fått utveckla modellverkstaden tillsammans med mina kollegor. Det har varit en upplevelse och ett roligt samarbete. Här finns många möjligheter att påverka och redan från början har alla kollegor hjälpt mig att utvecklas och bli bättre på jobbet. För mig är Krook & Tjäder är ett stort kontor men beter sig som en stor familj.

   Nyheter

Arkitekterna Krook & Tjäder